O provocare pentru proiectanți și ingineri: Clopotul mare al Catedralei Naționale a fost așezat pe structura metalică

Una dintre cele mai dificile etape, o provocare pentru proiectanți și ingineri, a fost finalizată marți pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN): așezarea clopotului mare pe structura metalică.

Așezarea clopotului de 25 tone alături de celelalte cinci a fost pregătită în detaliu și s-au făcut calcule complexe.

„Nu pot spune că nu am avut emoții”, a declarat pentru Trinitas TV Ing. Corneliu Revencu, reprezentant Grassmayr în România. „S-a lucrat cu foarte mare atenție, la milimetru”.

„Urmează poziționarea limbii clopotului de peste 700 kilograme, apoi cele patru motoare electrice pentru balansarea clopotului”, a adăugat Ing. Corneliu Revencu.

Astăzi a fost instalat clopotul mare al Catedralei Mântuirii Neamului

Astăzi a fost instalat clopotul mare al Catedralei Mântuirii Neamului. Va putea fi auzit pe 25 noiembrie, la marele eveniment al Anului Centenar: sfințirea Catedralei Naționale.

Publicată de TRINITAS TV pe Marţi, 13 noiembrie 2018

Acest clopot va răsuna pentru prima dată în sâmbăta dinaintea sfințirii CMN, când va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii neamului.

Catedrala Mântuirii Neamului însăși are caracter de simbol național și de memorial al tuturor celor care s-au jertfit pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român și va fi ocrotită de Sfântul Apostol Andrei.

Clopotele Catedralei Naţionale au fost realizate la fabrica Grass­mayr din Innsbruck – Austria şi au o garanție de 15 ani, respectiv o viață apreciată la peste 400 ani.

Foto: arhiva Basilica.ro

You may also like...