O Sărbătoare a Viitorului la Parohia „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” Bacău: Copiii și Inteligența

Ziua Internațională a Copilului a căpătat o semnificație deosebită la Parohia „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”, fiind sărbătorită anul acesta pe 2 iunie. În acea duminică însorită, parohia a desfășurat un eveniment memorabil și emoționant – proiectul parohial „Copiii și Inteligența – O Sărbătoare a Viitorului”. Micuța parohie în formare, care cuprinde aproximativ 100 de familii de creștini ortodocși, și-a deschis porțile pentru a primi cu dragoste și căldură toți participanții.

Micii enoriași ai parohiei, plini de bucurie și entuziasm, au participat la o serie de jocuri special concepute pentru a le stimula abilitățile mentale și a le dezvolta o inteligență superioară. Printre acestea s-au numărat jocuri de logică, puzzle-uri complexe și activități de cooperare, menite să le cultive gândirea critică și spiritul de echipă.

Nu doar activitățile intelectuale au marcat această zi specială. Copiii au fost răsplătiți cu dulciuri și baloane roșii și albe, simboluri ale sufletelor celor mici care au plecat dintre noi prea devreme din cauza războaielor sau a bolilor necruțătoare. Culoarea roșie a baloanelor a evocat amintirea acestor suflete inocente, în timp ce baloanele albe au simbolizat puritatea și speranța pentru un viitor mai luminos. Aceste gesturi au amintit de fragilitatea vieții și de importanța prețuirii fiecărui moment.

În cadrul Liturghiei, copilașii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, o experiență spirituală profundă care le-a oferit o legătură directă cu Hristos.

La finalul slujbei, s-a oficiat Parastasul pentru sufletele copiilor care s-au mutat la Cer înainte de vreme. Acest moment de reculegere și rugăciune a fost profund emoționant, aducând în inimile tuturor un amestec de tristețe și speranță.

Un moment special al zilei a fost interpretarea cântecului „Sunt copil Iisuse!” de către micuța artistă Alesia Roșu. Vocea ei angelică a umplut biserica de emoție, aducând lacrimi în ochii celor prezenți și întărind legătura spirituală a evenimentului.

La final, toți enoriașii mici și mari, s-au rugat la racla din biserică ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, cerând binecuvântare și protecție pentru toți copiii.

Momentul culminant al zilei a fost eliberarea baloanelor cu heliu spre cer, fiecare copil și enoriaș punându-și o dorință pentru viitor. Această imagine impresionantă, cu baloane colorate înălțându-se spre văzduh, a simbolizat speranța și visurile generației de mâine.

Partener de nădejde în organizarea evenimentului a fost Asociația pentru o Europa Unită din Bacău, alături de familia Constantin și Iulia Ardeleanu, de doamna doctor Mihaela Popovici, specialist ORL, care au contribuit cu dedicare și resurse pentru succesul acestei sărbători.

La finalul zilei, copiii și părinții au împărtășit impresiile lor despre eveniment. Ana, o fetiță de opt ani, a spus: „A fost cea mai frumoasă zi! Mi-au plăcut toate jocurile și mi-am făcut noi prieteni”. Părintele ei, domnul Marius Popa, a adăugat: „Este minunat să vedem comunitatea noastră unită pentru a celebra copiii. Astfel de evenimente sunt esențiale pentru dezvoltarea lor armonioasă.”

„Această sărbătoare a fost un prilej de a ne aduna împreună, de a celebra puritatea și inocența copiilor noștri și de a ne aminti de unii dintre cei mici care au plecat prea devreme. Fiecare moment a fost încărcat de emoție și semnificație profundă, lăsându-ne inimile pline de speranță pentru viitorul acestor micuți!”, a spus preotul paroh Daniel Marari

Astfel, prin rugăciune, joc și comuniune, parohia a creat un eveniment de neuitat, plin de emoție și speranță, dedicat celor mai mici membri ai comunității. Copiii, viitorul nostru, au fost sărbătoriți cu dragoste și respect, într-o zi care va rămâne pentru mult timp în inimile tuturor participanților.

You may also like...