O seară binecuvântată pe Meteora Bacăului

Băcăuanii au urcat și în această seară de vineri la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului pentru a se ruga alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Taina Sfântului Maslu.

thumbnail_1_0
thumbnail_2_1
thumbnail_3_2
v_budului_maslu_1_24.11
v_budului_maslu_24.11

A doua vineri din Postul Nașterii Domnului a readus emoția și bucuria duhovnicească pe chipurile și în sufletele băcăuanilor care au participat la Taina Sfântului Maslu, săvârșită la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți din Protopopiatul Bacău.

Începând cu orele 17.00, credincioșii, din parohiile protoieriei Bacău: “Sfântul Nicolae” Bacău, “Sf. Gheorghe” Bacău, “Sf. Ioan” Bacău, “Sfinții Apostoli” Bacău, Crihan, Hemeiuși, au urcat pe ”Meteora” Bacăului cu dorința mărturisită de a se ruga alături de ierarh, de a-i asculta cuvintul de învățătură și, dincolo de toate, de a se împărtăși de rugăciunile arhierești de iertare și binecuvântare specifice Tainei Sfântului Maslu și perioadei postului. Îndemnându-i pe cei prezenți să împlinească poruncile lui Dumnezeu, să caute echilibrul sufletesc și trupesc, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor care au fost în rugăciune în această seară pe colina unde se înalță cel mai tânăr așezământ monahal din această zonă a Moldovei.

În perioada postului este important să ne rugăm mai mult, să ne străduim să împlinim poruncile lui Dumnezeu, să facem voia Lui. Să căutăm un echilibru spiritual și ființial. Dacă ne străduim, putem găsi timp pentru a împlini și cele ale trupului și cele ale sufletului. Și, având conștiința că le faci pentru Dumnezeu, acestea devin dreptate în perspectiva mântuirii sau asemănării cu Dumnezeu.Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

(pr. Constantin Gherasim)

You may also like...