O soluție temporară într-o situație excepțională

În ședința Permanenței Centrului eparhial Roman, din 23 martie 2020, în conformitate cu deciziile luate de Cancelaria Sfântului Sinod al BOR și în concordanță cu Ordonanța militară nr. 2 din 21 martie 2020, prin care s-a stabilit că slujbele religioase se pot desfășura în biserică, dar fără participarea credincioşilor, pentru că nu există în fiecare biserică posibilitatea de a transmite imagini în direct, s-a decis ca toți enoriașii parohiilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului să fie îndemnați să urmărească sfintele slujbele transmise în media locală sau naţională, la radio, televiziune sau online, cu precădere la Trinitas TV (transmisii în direct de la Catedrala Patriarhală), pe canalul de youtube al portalului Doxologia (transmisii în direct de la Catedrala Mitropolitană din Iași) sau pe pagina de facebook a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, unde vor fi transmise live principalele slujbe de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

pagina-facebook-arb
catedrala-arhiepiscopala

Deocamdată doar în acest fel putem fi cu toții în același timp în rugăciune. Niciodată slujba de la televizor nu va înlocui comuniunea din Biserică, dar, în aceste momente dificile, este singura modalitate de a fi împreună, fiind o soluție temporară într-o situație excepțională.

Să îi mulțumim Bunului Dumnezeu că preoții noștri pot oficia Sfânta Liturghie, în cadrul căreia fiecare dintre credincioși va fi pomenit la Sfântul Altar și să ne rugăm ca această situație să nu se prelungească foarte mult, permițând fiecărui credincios să revină în Casa lui Dumnezeu. „Pomenește, Doamne, poporul ce stă înainte și pe cei care din binecuvântate pricini nu sunt de față și-i miluiește pe ei și pe noi după mulțimea milei Tale”.

Domnul să dăruiască fiecăruia putere, sănătate și discernământ spre a folosi această perioadă de recluziune cu folos duhovnicesc!

resurse online:

https://www.facebook.com/arhiepiscopia.romanului.si.bacaului/

https://www.facebook.com/trinitastv/

https://www.trinitas.tv/live/

https://www.radiotrinitas.ro/

https://doxologia.ro/radio-doxologia

https://www.youtube.com/watch?v=3LpE1EdnGS8

You may also like...