O zi dedicată persoanelor vârstnice sub ocrotirea Acoperământului Maicii Domnului în Parohia Lazaret și Plopana

Astăzi a fost lansat Proiectul Protoieriei Bacău dedicat vârstnicilor și intitulat „Hristos -lauda bătrâneților mele” pentru două parohii una urbana și cealaltă rurală în cadrul slujbei de hram a bisericii Mănăstirii Plopana. Gazdă pentru seniorii Parohiei Lazaret și cei ai Parohiei Plopana a fost părintele stareț Ghenadie Catargiu.

La primele ore ale dimineții un grup de 20 de credincioși de la Centrul de socializare pentru vârstnici al Parohiei Lazaret îndrumați de Părintele Florentin Vornicelu și domnul Răzvan Popovici au pornit spre Mănăstirea Plopana unde au participat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de 12 preoți. Bucuria a fost împărtășită de credincioșii ambelor parohii pentru că au cântat împreună cântările specifice slujbei. 

La finalul slujbei, seniorii au cântat pricesne dedicate Maicii Domnului și grupului „Gherghinelor” de la parohia Plopana. Cele doua grupuri de vârstnici au avut ocazia să socializeze și sa schimbe impresii și gânduri în cadrul agapei creștine ce a urmat, fiind astfel atins scopul primar al acestor centre și anume socializarea și comunicarea, care mai apoi să conducă la o comuniune între toți membrii comunităților parohiale ce îl mărturisesc pe același Hristos. Cei prezenți au aflat de la părintele stareț istoricul apariției aceste mănăstiri între livezile de meri din Plopana dar și cuvinte de folos duhovnicesc cu care sa meargă fiecare acasă. 

Pe drumul de întoarcere spre Bacău a fost vizitată Mănăstirea „Buna Vestire” din Tisa Silvestri. Aici, bunicii au putut vizita magazinul de produse alimentare naturale în care pelerinii sunt întâmpinați cu căldură și preparate făcute din roadele mănăstirești, crescând astfel bucuria acestei zile.

You may also like...