Olimpiada Județeană de Religie, sub semnul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii

Sâmbătă, 19 martie 2022, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub coordonarea părintelui inspector de specialitate, prof. dr. Adrian Alexandrescu, s-a desfășurat la Școala Gimnazială ,,Constantin Platon” din Bacău etapa județeană a Olimpiadei de Religie Ortodoxă.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de binecuvântare săvârșită de către părintele Iulian Mușat, în prezența doamnelor directoare Emilia Poiată și Maria Manuela Neculcea, a profesorilor, a părinților și a celor peste 140 de elevi prezenți. Părintele inspector Adrian Alexandrescu a citit cu acest prilej o frumoasă rugăciune pentru luminarea minții și întărirea voinței, alcătuită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. În alocuțiunea sa, părintele inspector a transmis elevilor binecuvântarea părintească a Ierarhului, și a îndemnat elevii să cultive în viața lor principiile moral-religioase despre care au învățat, pentru ca acestea să le fie călăuze pe tot parcursul vieții. De asemenea, au fost apreciate strădaniile și dragostea tinerilor față de disciplina Religie, în condițiile în care venim după o lungă perioadă de predare online. Elevii au fost ulterior invitați în săli, unde au primit ca amintire, prin grija  organizatorilor, câte o carte de rugăciuni, precum și câte o carte de povețe ortodoxe.

În cadrul evenimentului didactic, elevi de gimnaziu şi liceu din județul Bacău au susținut un examen scris, cei mai buni calificându-se la etapa națională. În privința metodologiei de concurs, noutatea acestui an a fost reprezentată de modificarea regulamentului, precum și a conținuturilor la clasele gimnaziale, determinate de modificarea programelor la aceste clase, precum și de condițiile postpandemice.

Organizată după trei ani de pauză, determinată de pandemia de COVID-19, Olimpiada județeană de Religie Ortodoxă s-a dovedit un bun prilej de a evidenția strădaniile elevilor și participarea lor activă la ora de religie, precum şi devotamentul și eforturile exemplare ale profesorilor de specialitate în procesul de învățământ. Etapa Națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă se va desfășura în perioada 27 aprilie – 01 mai 2022, la Târgu Mureș pentru ciclul gimnazial, respectiv la Sibiu pentru ciclul liceal. (Prof. Adrian-Viorel Nechita, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău)

You may also like...