Părintele Constantin Terinte a trecut la cele veșnice

logo-stema

Cu durere anunțăm trecerea din această viaţă, a Părintelui CONSTANTIN TERINTE, preot slujitor pe seama parohiei Obârșia, Protopopiatul Bacău.

Preotul Constantin Terinte s-a născut în data de 29 iulie 1950, în satul Cârligi, comuna Filipești, județul Bacău, într-o familie credincioasă şi evlavioasă. Părinții săi, Maftei și Elena, au fost oameni credincioși, atenți față de sentimentele și credința copilului lor, care, în perioada 1975-1980, a urmat cursurile Seminarului Teologic al Mănăstirii Neamț. S-a căsătorit în anul 1981, cu domnișoara Maria Băisan, având împreună doi copii, Elena și Constantin. A fost hirotonit întru preot la 1 octombrie 1981 pe seama parohiei Valea Seacă II (Protopopiatul Târgu Ocna), unde a slujit până la 30 noiembrie 1988. Începând cu data de 1 decembrie 1988 și până la 1 aprilie 1993 a fost preot paroh la parohia Horodnicu de Sus (Protopopiatul Rădăuți – Suceava), după care a revenit la Bacău, slujind ca preot paroh în parohia Obârșia până în clipa mutării la cele veșnice.

Preotul Constantin Terinte și-a dedicat viața Bisericii și a dat dovadă de devotament și de credință care fac cinste slujirii sale preoțești. În acest ceas de vremelnică despărţire, întru aşteptarea Învierii de obşte, ne îndreptăm gândul spre familia îndurerată precum şi spre cei care l-au cunoscut, îndemnându-i pe toţi să păstreze mereu viu în inimile lor chipul părintelui Constantin Terinte.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

You may also like...