Părintele Emil GROSU a trecut la cele veșnice

       Cu adâncă tristeţe şi durere în suflet, dar cu nădejde în Hristos Cel Înviat, preoții Protoieriei Bacău sunt alături de familia îndurerată, la trecerea în veșnicie a părintelui EMIL GROSU, duhovnic iubit și vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos, păstor al credincioșilor parohiilor Puiești Sat (Protopopiatul Bârlad), Mărgineni, Sfinții Trei Ierarhi (Bacău) și Sfinții Apostoli Petru și Pavel (Bacău).

logo-stema

       Părintele Emil Grosu s-a născut în data de 11 august 1950, în localitatea Comănești, județul Bacău, într-o familie credincioasă şi evlavioasă. Părinții săi, Moise și Maria, oameni onești și plini de evlavie, i-au insuflat credința strămoșească și iubirea față de cele sfinte. A urmat mai întâi cursurile Seminarului Teologic al Mănăstirii Neamț, desăvârșindu-și studiile ca student și apoi absolvent al Facultății de Teologie ”Justinian Patriarhul” din cadrul Universității București – promoția 1970.

       Vocația preoțească și-a împlinit-o alături de doamna preoteasă Viorica, amândoi dăruind lumină – părintele slujind altarul iar doamna slujind la catedră, ca învățătoare, împreună dedicându-se  creșterii și educației celor trei fii: Robert Ioan (41 de ani), Ovidiu Claudiu (40 de ani), Mihai Emil (37 de ani), precum și atâtor generații și fii duhovnicești.

       Hirotonit diacon în 08.11.1977 și preot în același an, pe seama parohiei Puiești Sat (Protopopiatul Bârlad), părintele EMIL a păstorit mai apoi credincioșii parohiilor Mărgineni, «Sfinții Trei Ierarhi» (Bacău) și «Sfinții Apostoli Petru și Pavel» (Bacău). Slujirea Sfântului Altar a fost dublată de lucrarea Cucerniciei Sale în administrație, pentru o vreme contabil și mai apoi secretar al Protopopiatului Bacău.

       Părintele Emil și-a dedicat întreaga viață Bisericii și familiei, făcând cinste slujirii și vocației sale preoțești. În acest ceas de vremelnică despărţire, întru aşteptarea Învierii de obşte, ne îndreptăm gândul spre familia îndurerată precum şi spre cei care l-au cunoscut, îndemnându-i pe toţi să păstreze mereu viu în inimile lor chipul părintelui EMIL GROSU!
 

 

      Trupul neînsuflețit al părintelui este depus la biserica în care a slujit în ultima parte a vieții sale pământești, biserica «Sfinții Apostoli Petru și Pavel» din Bacău (în Parcul Cancicov). Slujba stâlpilor va fi săvârșită vineri (31 ianuarie) la ora 19.00 și sâmbătă (1 februarie) la ora 17.00. Slujba de înmormântare va avea loc duminică la ora 13.00.

      Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, Hristos Cel Înviat, să-l odihnească pe vrednicul Său slujitor cu drepții în Împărăţia Sa! 

      Veșnica lui pomenire din neam în neam!

 

You may also like...