Preotul Ilie Ursu a plecat la ceruri

Am aflat cu durere despre plecarea din lumea acesta a unuia dintre preoții Protopopiatului Bacău, în data de 13 februarie 2019. Moartea preotului Ilie Ursu a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și în al celor doi copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de 35 de ani.

A fost un preot apropiat de enoriașii săi, solidar cu cei aflați în suferință, devotat misiunii preoțești și implicat în multe lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult în parohiile unde și-a desfășurat misiunea sacerdotală.

În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul slujitorului Său în Împărăția cerurilor!

† IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

 

Preotul Ilie Ursu

S-a născut la data de 07.06.1961, în localitatea Români, județul Neamț.

A absolvit cursurile Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” – Neamț, promoția 1984.

La data de 19. 01. 1995 s-a căsătorit cu Petrișor Ana, iar din această căsătorie au rezultat doi copii, Ana-Maria și Monalisa.

A fost hirotonit diacon la 1 septembrie 1984, iar câteva zile mai târziu, la 8 septembrie 1984, preot pe seama Parohiei „Sfântul Nicolae” Bîrlad.

Alături de lucrarea pastoral-misionară, părintele Ilie Ursu a desfășurat și lucrări de construcție sau reabilitare a lăcașurilor din patrimoniul parohiilor unde și-a îndeplinit misiunea. Între activitățile desfășurate de-a lungul celor 35 de ani de preoție, se remarcă restaurarea bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Galbeni (1991-1993), consolidarea și resfințirea bisericii „Sfântul Nicolae” – Frunțești (1993), construirea și pictarea bisericii Gioseni (1995-2003), restaurarea și pictarea interioară a Bisericii „Sfântul Nicoale” Misihănești (2005).

Pentru misiunea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în parohiile încredințate spre păstorire, Preotul Ilie Ursu a fost hirotesit sachelar, în anul 2001, iar în anul 2005, iconom.

În data de 13 februarie părintele Ilie Ursu, la vârsta de 58 de ani, a trecut la Domnul, în urma unei morți fulgerătoare.
După 35 de ani de pastorație părintele Ilie a fost chemat de Dumnezeu în Biserica cerească, pentru a-I sluji alături de frații săi întru preoție, trecuți în viața veșnică.

Condoleanțe familiei îndoliate!
Dumnezeu să-l odihnească!

You may also like...