Părintele Nicolae Tănase a conferențiat la Bacău

Joi seară părintele Nicolae Tănase a fost vreme de 3 ore oaspetele băcăuanilor prezenți în număr mare în Biserica “Sfântul Gheorghe”.

În săptămâna premergătoare Marșului pentru viață, părintele Nicolae Tănase, președintele asociației Pro-Vita Valea Plopului, a împărtășit celor prezenți câte ceva dintre experiența sa în calitate de preot, dar și de sprijinitor a sute de copii și de bătrâni adunați în marea familie de la Valea Plopului.

daruri_credinciosipt_valea_plopului
dsc_0006
dsc_0008
dsc_0011
dsc_0016
pr_nicolae_tanase_biserica_sf_gheorghe

În cuvântul său părintele a tras un semnal de alarmă cu privire la rata scăzută a natalității și la numărul foarte mare de avorturi, prezentând statistici  cutremurătoare. “În România, la momentul actual se fac, în medie 400 de avorturi pe zi. Patru sute de copii sunt omorâți zilnic, iar rata natalitătii este de 1,5 – mult mai puțin decât ar fi necesar ca să supraviețuim ca națiune.” a spus părintele Tănase în cuvântul său.

Părintele Nicolae i-a îndemnat pe cei prezenți la conferință și la Biserică în general, să devină la rândul lor purtători de cuvânt ai Vieții, să susțină dreptul copiilor la viață, să vină în sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină: “Mergeți acasă și spuneți copiilor, nepoților, vecinilor că dreptul internațional, drepturile omului vorbesc despre dreptul la viață, dar nu despre un așa zis drept la avort. Oamenii aleg să nu dea naștere la prunci din comoditate, în diverse conjuncturi, nu din cauza unei situații financiare precare. În România bogații nu fac copii!
Cei care nu aveți copii, puteți ajuta pe cei care au și astfel puteți susține viața. Dacă mergeți acasă și dați ajutor vecinei sau propriului copil care are un copil mic, o încurajați să mai facă încă unul! Fiecare să facă ce poate și ne va fi tuturor mai bine!”, a spus părintele.
După prima parte a conferinței, Corala preoților din Protopopiatul Bacău a interpretat câteva dintre cântările specifice perioadei liturgice în care ne aflăm. În acest timp cei prezenți au avut ocazia să formuleze propriile întrebări pe care le-au adresat în scris părintelui Tănase.
În partea a doua, s-au abordat probleme din cele mai diverse: de la relațille dintre soți la creșterea copiilor în cadrul familiilor creștine, la vaccinare și atașamentul față de animalele de companie. Răspunsurile pline de discernământ și bunăvoință oferite de părintele Nicolae Tănase au întregit bucuria comuniunii, făcând din conferința aceasta o întâlnire memorabilă.
În finalul întâlnirii, părintele protopop Constantin Busuioc a mulțumit, în numele preoților și credincioșilor prezenți, PF Părinte Patriarh Daniel și IPS Ioachim, cei doi ierarhi fără a căror binecuvântare întâlnirea aceasta nu ar fi putut avea loc, dar și părintelui Nicolae Tănase pentru efortul depus de a fi alături de băcăuani într-o perioadă atât de încărcată.
La îndemnul părintelui paroh Gheorghe Chirica s-a organizat cu acest prilej și o colectă constând în alimente de bază neperisabile, haine, jucării și bani care au fost dăruite copiilor și bătrânilor de la Valea Plopului pe care părintele Nicolae Tănase îi are în grijă. (M.I.)

You may also like...