Seară cultural-duhovnicească la Parohia Andrieșești din Protoieria Bacău

Luni, 24 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Andrieșești din Protoieria Bacău au început evenimentele cultural-duhovnicești prilejuite de apropierea hramului ce va avea loc de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Cu această ocazie, în prezența părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, alături de părintele paroh Marian Năstac, preoți ai parohiilor învecinate și enoriașii comunității a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de obște. Pentru folosul duhovnicesc al enoriașilor, cu acest prilej au fost aduse spre închinare și sfintele moaște ale Sfinților Nectarie și Spiridon – ocrotitorul Centrului de Socializare Vârstnici al parohiei – de la Parohia Lazaret, credincioșii putând astfel să mulțumească sfinților pentru tot ajutorul și ocrotirea, dar și să ceară prin aceștia harul și mila lui Dumnezeu pentru ei și comunitatea lor.

În continuarea programului liturgic, părintele profesor Adrian Bârdan, slujitor al Parohiei Precista din Bacău a susținut o  cateheză tematică despre felurile rugăciunii și modul în care aceasta trebuie făcută, având ca repere sfinții părinți și modelele scripturistice. Astfel, prin expunerea părintelui Adrian, credincioșii au mai plecat din lăcașul de cult cu mult folos, având cunoștințele împrospătate cu privire la timpul, locul și felul rugăciunii de obște ori particulare. Această activitate vine de asemenea în contextul Anului Omagial 2022 dedicat importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și comemorării Sfinților Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, dar și ca activitate derulată în cadrul programului Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”.

La final, părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și a apreciat lucrarea misionar-pastorală și socio-educațională a părintelui, care vine în sprijinul sufletesc al celor încredințați spre păstorire prin diferite activități liturgice și culturale, implementând astfel programele propuse de către Protoieria Bacău. 

You may also like...