„Doamne și Stăpânul vieții mele”: Seară de cateheză la Parohia Andrieșești din Protoieria Bacău

În ziua de 15 martie 2023, la Parohia „Sfântul Dimitrie” din Andrieșești, comuna Hemeiuș s-a oficiat slujba aghezmei mici și slujba Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți în cadrul proiectului catehetic al Protoieriei Bacău „Mergând învățați toate neamurile” etapa „100 de cateheze în Postul Mare – Doamne și Stăpânul vieții mele” derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și cu sprijinul părintelui protopop Eugen-Ciprian Ciuche.

Dupa terminarea slujbei, părintele profesor Andri Antal, parohul bisericii „Sfinții Împărați” din Hemeiuș a prezentat tuturor celor prezenți cateheza intitulată „Tămăduirea slavei deșarte”. Prin intermediul acestei cateheze, auditoriul a putut afla despre motivele care conduc spre acest păcat, dar mai ales despre cum poate omul să dobândească tămăduirea acestor patimi prin post, rugăciune și ajutor sufletesc din partea duhovnicului. 

Totodată părintele paroh Ciprian Năstac a mulțumit domnului primar Sava Constantin pentru sprijinul și implicarea în viața cultural-duhovnicească a parohiei, dar și tuturor credincioșilor care au participat la desfășurarea acestui frumos eveniment. La final toți credincioșii prezenți au participat la o agapă frățească organizată de parohie.

You may also like...