Slujire și cateheză la Parohia Andrieșești în ajunul hramului sfântului lăcaș

Miercuri, 25 octombrie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Andrieșești a fost săvârșită slujba Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți ai parohiilor învecinate și nu numai, cu prilejul sărbătoririi hramului bisericii.

La acest moment duhovnicesc, chiriarhul a binecuvântat să fie aduse spre închinare și spre mângâierea credincioșilor, sfintele moaște ale Sfinților Efrem cel Nou și Ioan Rusul de la Parohia Lazaret. Sfintele odoare vor rămâne spre închinare până vineri, 27 octombrie, după Sfânta Liturghie. 

La finalul rugăciunii, părintele Marian-Ciprian Năstac, parohul bisericii a vorbit credincioșilor despre cei doi sfinți prezenți în biserica din Andrieșești, pentru ca mai apoi părintele Constantin Toma, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli” din Gârleni să susțină cateheza intitulată „Rolul înfrânării în potolirea patimilor”.

Din expunerea părintelui Constantin, auditoriul a aflat despre felurile patimilor, dar și ale înfrânării, precum și despre modurile în care un creștin poate practica înfrânarea în viața de zi cu zi, făcând față tentațiilor care pot apărea în minte și în inimă. 

La final, cler și credincioși au luat parte la agapa pregătită în spațiul Centrului Socio-Educațional „Sfântul Spiridon”, prilej cu care au putut dezbate aspectele învățate în timpul catehezei, precum și posibilele nelămuriri de ordin duhovnicesc din viața unui om. 

You may also like...