Parohia băcăuană „Sf. Ioan”, de șase ani, în sprijinul Asociației de la Hârja

Vineri, 21 decembrie 2018, la Parohia „Sfântul Ioan” din Bacău, s-a încheiat de acum tradiționala colectă a darurilor de sărbători, organizată pentru al șaselea an consecutiv.

 
sf_ioan_1
sf_ioan_2
sf_ioan_3

Anul acesta, sub directa îndrumare a părintelui paroh Marius Popescu, căruia i s-au alăturat atât preoții slujitori, pr. Gelu Chiribău și pr. Ioan Apostu, cât și membrii consiliul parohial credincioșii au adunat pentru a veni în sprijinul bătrânilor de la Hârja: 147 l de ulei, 159 kg de zahăr, 76 kg de mălai, 182 kg făină de grâu, 121 kg făină de orez, 17 kg de mazăre, fasole, portocale, mere, bomboane, ciocolată, cărora s-au adăugat o multitudine de produse de curățenie săpun lichid, detergenți, șampon, șervețele, lavete, săpun, periuțe și pastă de dinți, pături, scutece de unică folosință ș.a.

Credincioșii parohiei băcăuane „Sf. Ioan” se mobilizează astfel în fiecare dintre cele două mari posturi de peste an și fac donații consistente pentru bătrânii Centrului „Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, de la Hârja, unde sub ocrotirea Bisericii, peste 100 de bătrâni și copii din Arhiepiscopia Romanuluiși Bacăului, aflați în situații de risc, primesc asistență socială, medicală și religioasă.

Bucuria de a dărui, împlinirea de fi și în acest mod alături de semenii aflați în dificultate s-au dovedit a deveni binecuvântare și încurajare pentru toți cei implicați în derularea acestui proiect.

Reamintim cititorilor noștri că, la îndemnul IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, începând cu luna septembrie a anului 2018 s-a lansat un proiect eparhial destinat sprijinirii copiilor și bătrânilor aflați în grija Bisericii în cadrul Așezământului social-filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja. Proiectul constă în lansarea unei campanii de strângere de produse de curățenie, scutece de unică folosință pentru adulți și alimente neperisabile necesare pentru prepararea hranei beneficiarilor serviciilor oferite prin intermediul Asociație „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”: 105 de vârstnici instituționalizați, 20 de copii și 20 de bătrâni îngrijiți la domiciliu. Aceștia au nevoie și se bucură de ajutorul nostru pe perioada întregului an, nu doar în perioada posturilor.

You may also like...