„Școala altfel” în tinda bisericii” la Parohia Berești-Bistrița l din Protoieria Bacău

O dată cu începerea primăverii, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în parohia Berești-Bistrița I s-a derulat în cea de a doua zi de primăvara o activitate catihetică, ținta fiind elevii claselor mici ai Școlii Gimnaziale „Vasile Borcea” care încă de dimineață au au fost promțiîn a participa în cadrul săptămânii altfel la proiectul intitulat „Preotul și icoana în viața familiei”

Aici, preotul paroh Popa Ionuț alături de părintele Vlăduț Dăscălașu, profesor de religie al școlii au inițiat pe cei mici în iconografia bisericii, făcând o scurtă prezentare generală a bisericii și despre cum ar trebui să fie comportamentul la sfintele slujbe, la cum să ne rugăm dar și prezentarea scenelor biblice a cărui perioadă urmează să o parcurgem. Ulterior preotul paroh a răspuns celor mici la întrebările referitoare la scenele pictate din biserică.

După acest dialog, întreaga activitate s-a mutat în sala de prăznuire continuând cu reproducerea coloristică a ceea ce au văzut dar și explicarea obiectelor de cult folosite pentru desfășurarea programelor liturgice. Spre final cei mai curajoși au arătat îndeletnicirea cunoașterii alfabetului și au citit câteva rugăciuni specifice vârstei.
În încheiere părintele Popa Ionut a mulțumit conducerii școlii și a felicitat cadrele didactice prezente pentru perseverența de care dau dovadă în strânsa legatură cu biserica, iar cei mici au fost răsfățați cu suc și dulciuri care au adus zâmbet și bucurie.

You may also like...