Cercul Pastoral Nr. 9 al Protoieriei Bacău s-a întrunit la Parohia Berești-Bistrița II

Joi, 11 mai 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc la Parohia Berești-Bistrița II, în Biserica „Sfinții Voievozi” , întâlnirea Cercului Pastoral nr. 9 al Protoieriei Bacău, constituit din parohiile din comunele Itești, Berești-Bistrița și Filipești, jud. Bacău. Ziua a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în sobor și a continuat cu un program cultural-duhovnicesc. 

Cu această ocazie a fost săvârșită Sfânta Liturghie după care a fost susținută prin mijlocirea instrumentelor moderne de prezentare, cateheza „Rugăciuni pentru sănătatea persoanelor în vârstă” de către părintele paroh Rotaru Ștefan Ovidiu, temă care se înscrie în tematica anului omagial 2023.

Credincioșii prezenți în număr mare la această aleasă zi, s-au arătat interesați de o astfel de comunicare prin mijloacele moderne, a învățăturii Bisericii despre tema Anului Omagial, făcând legătura cu subiectul catehezei precedente „Rugăciunea de laudă, de mulțumire și de cerere” susținută tot de părintele paroh în cadrul Proiectului Catehetic al Protoieriei Bacău „100 de cateheze în Postul Nașterii Domnului”. La finalul catehezei credincioșii prezenți au primit „ca o temă pentru acasă” câte o carte de rugăciuni pentru cei bolnavi .

Părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, prezent și el la acest eveniment, a felicitat comunitatea de credincioși pentru participare, a apreciat râvna pastoral-misionară a părintelui paroh Ovidiu Rotaru și a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și a transmis purtarea ierarhului în rugăciune.

You may also like...