1 Iunie în tinda Bisericii la Parohia Berești-Bistrița II din Protoieria Bacau

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în curtea Bisericii ”Sfinții Voievozi” din cadrul Parohiei Berești Bistrița II, au răsunat și anul acesta glasurile a peste 33 de copii care au ales să petrecută un timp de calitate cu ocazia celebrării copilăriei, dând curs invitației preotului paroh, Rotaru Ștefan-Ovidiu. Programul a început cu rugăciuni de binecuvântare a școlarilor, în contextul în care unii dintre copiii prezenți vor susține examenul de capacitate.

Activitățile celor mici au fost coordonate de către voluntarii parohiei și au constat în realizarea de desene pe asfalt, picturi, desene cu creioane colorate, jocuri etc sub tematica zilei :„Bucuria Copilăriei”. În scopul dezvoltării culturii generale, copiii din clasele mai mari, au fost provocați de către părintele paroh, la o „Vânătoarea de comori ” . Pe parcursul acestei activități, copiii s-au întrecut în cunoștintele generale și religioase pe care „comorile ”le solicitau de la ei. Nu putea lipsi, desigur, concursul ”Bereștenii au talent”, concurs care a continuat și anul acesta provocând multă bucurie și entuziast în rândul tinerilor.

Și pentru că această sărbătoare nu se rezumă doar la ”dulceața copilăriei”, nu puteau lipsi dulciurile pe care părintele paroh le-a pus la dispoziția copiilor, cu mare drag.
Copiii s-au arătat foarte încântați de petrecerea timpului în comuniune, în spațiul Bisericii cu ocazia „Zilei Internațională a copiilor” și s-au arătat nerăbdători față începerea programului „Școlii de vară” .

Pe această cale parohia aduce mulțumiri celor doi voluntari Neculea Otilia și Popa Iustin din satul Berești-Bistrița, părinților și-au adus aportul la reușita acestei zile și, nu în ultimul rând, copiilor care au ales să-și petreacă Ziua Copilului, în tinda bisericii.

You may also like...