Parohia Bibirești a organizat un pelerinaj pentru copiii Centrului Catehetic „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”

În data de 26 iunie 2021, cei 31 de copii și 14 voluntari care au participat la activitățile începute în luna februarie în cadrul Centrului Catehetic „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” al Parohiei Bibirești au încununat seria activităților din cadrul proiectului cu un pelerinaj la mănăstirile Ieșene prin Agenția de Turism și Pelerinaje Meteora Tour. 

Periplul grupului a început cu prezentarea Catedralei Arhiepiscopale de la Roman, unde copii au participat la un moment al Utreniei, și s-au închinat la Racla cu Sfintele Moaște. A urmat apoi vizitarea Mănăstirii Hadâmbu cu toate frumusețile ei, după care pașii lor s-au îndreptat către orașul celor 7 coline, Iași. Acolo, pelerinii au poposit la Catedrala Mitropolitană unde cu multă cuviință și răbdare au așteptat să se închine Moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva. După aceasta a urmat Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi” și Palatul Culturii. Spre bucuria copiilor, masa a fost servită la Palas Mall, iar mai apoi ultimul obiectiv al pelerinajului lor a fost Mănăstirea Vlădiceni.

Pentru mulți dintre acești copii a fost prima călătorie și prima ocazie de a vizita frumusețile pe care locurile și lăcașurile sfinte le au de oferit. Acest lucru a fost posibil prin dragostea și dăruirea părintelui paroh Daniel Pruteanu care alături de doamna preoteasă și cadrele didactice voluntare a reușit atât pe parcursul celor câteva luni de activitate, dar și acum să le ofere copiilor zile frumoase, ocazii de a lega prietenii de durată și de a-L cunoaște pe Dumnezeu ca un prieten al sufletului lor. Mai mult decât atât, acest centru le oferă celor mici posibilitatea de a sădi în viața lor valori morale, sociale și duhovnicești fundamentale care să îi ajute la devenirea și formarea lor ca cetățeni buni ai societății civile viitoare prin jocurile de echipă, cooperare și comuniune și prin catehezele din cadrul întâlnirilor lor.

Aceste activități fac parte din Proiectul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” și se desfășoară cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

You may also like...