Daruri și bucurie pentru copiii Centrului Catehetic „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Parohia Bibirești în prag de Crăciun

Joi, 23 decembrie 2021 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în acest moment când întreaga umanitate se pregătește sa primească din brațele Bethlehemului pe Însuși Fiul lui Dumnezeu, la Parohia Bibirești, mai exact la Centrul Social – Filantropic „Samarineanul milostiv” a venit Moșul cel darnic și bun cu daruri la copii comunității acestea constând în jucării, hăinuțe, încălțăminte, dulciuri și alimente.

În cadrul acestui proiect eparhial cei mici au așternut pe foaie  o smerită „Scrisoare către Dumnezeu” în care și-au exprimat dorința de a primi un cadou și anume o jucărie, poate ceva dulce sau o haină pentru anotimpul rece. Aceste scrisori au fost citite cu atenție, procesate de către biroul de asistență socială a Protoieriei Bacău și distribuite unor cadre didactice de Religie Ortodoxă din cadrul Inspectoratului Școlar Județean. În cazul Parohiei Bibirești, aceste scrisori au ajuns la Colegiul Național „N. V. Karpen” și Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău, urmând ca elevii acestor două instituții școlare, alături de părinții lor, să îndeplinească dorințele micilor suflete.

Sub directa coordonare a doamnei Floarea Bandraburu, profesor de Religie Ortodoxă în cadrul Colegiului Național „N. V. Karpen” împreună cu domnul director Cazacu Remus Emanoil și a directorilor adjuncți prof. Sova Simona Andreea, prof. Lăcătușu Simona, prof. Craiu Diana și alături de întregul colectiv de profesori, învățători, educatori, personal didactic si nedidactic și elevii acestei școli de vocație, s-a putut realiza și duce la bun sfârșit acest proiect.

Tot in cadrul acestui proiect au contribuit și elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacau, fiind coordonați de doamna director prof. Claus Teodora alături de părintele Marius Cociorva și părintele Pașcu Constantin împreună cu doamnele profesori Mihaela Timisescu și Anca Lungu Oprea. Bucuria a fost deplină și pentru faptul că la această sărbătoare au participat și o parte din ostenitorii acestei activități care au asistat si la un mic program de colinde.

Mulțumirile părintelui Daniel Pruteanu, parohul bisericii din Bibirești se îndreaptă și către doamna Pruteanu Angela, profesor în cadrul Școlii „Maria Montessori-Bacau”, doamna profesor Juverdeanu Ana, Director Coordonator al Școlii „Pr. Ic. Stv. Pavel Savin” din localitate și către doamna profesor Burca Maria care s-au implicat pe plan local în toate activitățile parohiei. 

You may also like...