Parohia Bijghir a găzduit întrunirea Cercului Pastoral Nr. 3 al Protoieriei Bacău

Duminică, 4 decembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Bijghir din Protoieria Bacău a fost gazda întrunirii Cercului Pastoral Nr. 3. Sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, slujitorii sfintelor altare au săvârșit începând cu ora 16:00 Taina Sfântului Maslu. La final, auditoriul a asistat la prezentarea unei cateheze, ca parte a Proiectului Protoieriei Bacău intitulat „100 de Cateheze în Postul Crăciunului”, dar și pentru a face referire la însemnătatea Anului Omagial al importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și a Anului Comemorativ al Sfinților Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț. 

Cateheza intitulată „Rugăciunea liturgică în comunitate. Importanța participării credincioșilor la slujbele Bisericii” a fost susținută de către părintele Răzvan-Dimitrie Radu, parohul Bisericii „Sfinții Arhangheli” din Siretu și a făcut referire la temeiurile scripturistice și patristice cu privire la tema propusă. Purtând credincioșii prin toate etapele specifice unei cateheze, părintele Răzvan a reușit în cele 50 de minute destinate să clarifice numeroase aspecte care răspund unor întrebări precum „de ce? când? sau pentru cine?” mergem la biserică. 

La final, părintele protoiereu a apreciat râvna pastorală a părintelui paroh Andrei Păduraru, completând momentul catehetic prin câteva cuvinte despre importanța rugăciunii comunitare, prin slujbele Bisericii, dar și despre importanța rugăciunii personale care vine ca o completare și desăvârșire a actului religios din Biserică. 

You may also like...