La Parohia Bijghir a fost derulat Proiectul „100 de Cateheze pentru Postul Crăciunului”

Miercuri, 6 decembrie 2023, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, începând cu ora 17:00, a avut loc în parohia Bijghir a avut loc o nouă seară duhovnicească. După slujba agesmei celei mici a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu pentru enoriașii parohiei dar și pentru cei care au fost pomeniți în sufletele și inimile celor prezenți. La final părintele Răzvan-Dimitrie Radu de la parohia Siretu și asistent social al Protoieriei Bacău a susținut cateheza intitulată „Sfântul Mucenic Talaleu – vindecător de suferințe”. Prezentarea acestei cateheze se înscrie în derularea proiectului inițiat de către Protoieria Bacău, denumit „100 de cateheze pentru Postul Crăciunului”.

Tema propusă spre reflecție este una de actualitate ce se încadrează, deja, în contextul anului 2024  „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor. Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”

Părintele Radu a explicat la începutul catehezei ce înseamnă expresia „doctori fără de arginți”, cine sunt și câți sunt numiți așa in tradiția Bisericii noastre. A prezentat într-un mod interactiv viața Sfântului Talaleu și a invitat pe cei din audiență la dialog. Cel mai important lucru este că acest Sfânt a rămas amintit în tradiția și pictura bisericii și că a făcut și face minuni prin harul lui Dumnezeu.

A fost o cateheză dinamică cu implicarea activă a credinciosilor, obișnuiți cu astfel de prezentări. La final toți cei prezenți și-au exprimat dorința de a mai participa la o astfel de seară duhovnicească cât mai curând.

Părintele paroh Andrei Păduraru a mulțumit tuturor pentru prezență, răbdare și implicare în activitățile ce se desfășoară în această parohie, restrânsă ca număr de credincioși, însă dinamică.

You may also like...