Seară duhovnicească la Parohia Bijghir din Protoieria Bacău

Marți, 16 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bijghir a avut loc o seară duhovnicească menită să vină în sprijinul și folosul sufletesc al credincioșilor comunității. La inițiativa părintelui paroh Andrei Păduraru, a fost derulat un program care să vină că suport pentru creștinii aflați în plin urcuș duhovnicesc cu prilejul Postului Sfintelor Paști.

Astfel, începând cu orele 16:00 a fost săvârșită Liturghia Darurilor înainte sfințite, urmată de slujba Tainei Sfântului Maslu, la care s-au rostit rugăciuni speciale de binecuvântare și tămăduire pentru toți cei aflați în suferința trupului și a sufletului. 

La finalul slujbelor, părintele Răzvan-Dimitrie Radu, asistentul social al Protoieriei Bacău a susținut cateheza cu tema „Îngrijirea celor bolnavi și suferinzi, condiție pentru mântuirea omului.” Această cateheză face parte din programul catehetic al Protoieriei Bacău cu prilejul Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului Comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți. Expunerea părintelui a făcut referire la modul în care prin Taina Sfântului Maslu condiția inițială pentru mântuire devine prilej sau oportunitate ca cel care se roagă pentru cel în suferință să fie mijloc de tămăduire și revărsare a harului lui Dumnezeu. 

Totodată, cateheza a făcut referire și la mijloacele prin care îngrijirea celor bolnavi scoate la lumină virtutea de căpătâi a creștinului, dragostea. La această cateheză se va face referire săptămâna viitoare în cadrul unei noi seri duhovnicești la Parohia Bijghir, atunci când celor cărora au participat le vor fi verificate cunoștințele dobândite prin întrebări simple. 

You may also like...