Parohia Blăgești a găzduit întrunirea Cercului Pastoral Nr. 11 al Protoieriei Bacău

Marți, 28 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Blăgești a avut loc întrunirea Cercului Pastoral Nr. 11 al Protoieriei Bacău. Ziua a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite de către soborul de preoți ai parohiilor învecinate și din Buhuși, sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche.

La momentul rânduit, credincioșii s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar în cele din urmă, cei prezenți au asistat la prezentarea unei prelegeri a cărei teme face referire la Anul Omagial sau Anul Comemorativ al anului 2023.

Tema expusă de către părintele Claudiu Rugină, slujitor al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi – Buhuși” a fost „Rolul și importanța vârstnicilor în viața Bisericii”. Din prezentarea părintelui Claudiu, auditoriul a aflat despre modul în care credincioșii de pot împărtăși din izvorul înțelepciunii unui vârstnic prin interacționarea cu el și ocrotirea vieții acestuia, părintele accentuând ideea importanței acestei categorii de vârstă care frecventează sfintele slujbe și împodobește biserica lui Hristos. 

La finalul prelegerii, părintele protoiereu a mulțumit credincioșilor pentru prezența la dumnezeiasca Liturghie, a felicitat pe părintele Claudiu pentru dragostea împărtășirii cunoștințelor și a transmis din partea ierarhului aprecierea și purtarea în rugăciune pentru întreaga activitate misionar-pastorală pe care părintele Vasile Teacă, parohul bisericii, o derulează cu multă râvnă în comunitatea încredințată spre păstorire.

De asemenea părintele protoiereu a vorbit credincioșilor și despre specificul întâlnirilor de cerc pastoral, acestea având în componența lor și susținerea unei teme, cele din prima jumătate a anului referindu-se la tematica Anului Omagial al pastorației persoanelor vârstnice, iar cele din a două jumătate având tematici din cadrul Anului Comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

În continuare a avut loc la Monumentul Eroilor din curtea lăcașului de cult o slujbă de pomenire pentru apărătorii comunității și ai patriei, jertfiți pe câmpurile de luptă. La acest moment au fost prezenți și reprezentanți ai Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Bacău „Col. Corneliu Chirieș”, domnul președinte Dănuț Voicu și domnul vicepreședinte Cristi Aioanei. În semn de recunoștință pentru edificarea și păstrarea unui astfel de monument dedicat eroilor, Biroul Executiv al Asociației Cultul Eroilor a emis diplome de recunoștință pentru domnul Laurențiu Munteanu primarul comunității, doamna director Florentina Buruiană și părintele paroh Vasile Teacă, ele fiind înmânate de către domnul președinte Voicu. 

Copiii, elevi ai școlii din comunitate, au adus și ei propriul lor omagiu în cadrul acestui moment prin susținerea unui moment artistic compus din cântece patriotice și recitarea de poezii.

You may also like...