Școală pe durata întregii veri pentru copiii din Parohia Brad, Protoieria Bacău

Copilăria este perioada cea mai de preț a vieții, este perioada marilor bucurii, a dragostei infinite, a inocenței și a credinței desăvârșite. Vara aceasta, Grădina Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, a fost colorată și parfumată de prezența gingașă a copiilor parohiei Brad din Protoieria Bacău. Astfel Școala de vară „Bucuria copilăriei alături de Hristos” a avut continuitate până la finalul verii.

Cei mici și curioși au învățat de la bunicii bisericii îndeletnicirile de mult uitate, cusutul semnelor de carte pe etamină, pictura Sfinților iubiți pe sticlă, prepararea prescurilor și al colacilor, pricesne și cântece îndrăgite și nu în ultimul rând că fericirea se află în credință.

De asemeni, dragostea pentru lectură a fost sporită în rândul celor mici. Copiii au participat la activități educative: scriere-citire, elucidarea exercițiilor matematice, rezolvarea temelor pentru vacanță, exerciții logice și jocuri pentru dezvoltarea gândirii și memoriei, activități catehetice și vizionare de filme religioase.

Toate aceste activități s-au desfășurat cu îngăduința Bunului Dumnezeu și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Pr. Ionuț-Alexandru Bulmoagă

You may also like...