30 de copii ai Parohiei Buda-Blăgești din Protoieria Bacău au participat la Școala de Vară din acest an

 
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 1-4 august 2023, în Parohia Buda-Blăgești din Protopopiatul Bacău, 30 de copii au participat la o nouă ediție a Școlii de vară organizată prin implicarea părintelui Lica Vasile dimpreună cu cadre didactice, psihopedagogi, logopezi și voluntari.
 
Pe lângă jocurile și întrecerile în aer liber, participanții au primit vizita a doi psihopedagogi din cadrul C.J.R.A.E. Bacău care au oferit copiilor consiliere și au conceput jocuri de auto-cunoaștere și exteriorizare a emoțiilor și sentimentelor, precum și de cultivare a valorilor importante, cum ar fi spiritul de echipă și empatia. 
 
Copiii au beneficiat apoi de ateliere de pictură și creație cu tematică specifică Postului Adormirii Maicii Domnului sub coordonarea cadrelor didactice colaboratoare. Catehizarea copiilor a continuat și în cadrul excursiei efectuate la Catedrală Arhiepiscopală din Roman, unde au participat la Sfânta Liturghie, s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva și au primit Taina Sfintei Euharistii.
 
Au vizitat apoi Muzeul de Științe ale Naturii din Roman unde și-au reactualizat cunoștințele despre diversele specii de animale care viețuiesc în România, precum și flora specifică. Ziua s-a încheiat cu jocuri și relaxare în aer liber în cadrul parcului din Roman, copiii fiind încântați de experiență și de noile cunoștințe dobândite, exprimându-și dorința de a reveni cât mai curând.

You may also like...