Parohia Buda-Blăgești a implementat proiectul „100 de cateheze pentru Postul Crăciunului”

 
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 13 decembrie, zi de pomenire a Sfântului Ierarh Dosoftei a fost implementat proiectul „100 de Cateheze pentru postul Crăciunului” și în Parohia Buda-Blăgești.
 
Astfel, după Taina Sfântului Maslu, credincioșii au participat activ la cateheza susținută de părintele Constantin Pletosu de la Capela „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din cadrul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși, cu referire la sfinții doctori fără de arginți și în particular a Sfinților Anichit și Fotie. 
 
Părintele Constantin a evidențiat viața și martiriul sfinților menționați, a fixat împreună cu credincioșii cine sunt sfinții doctori fără de arginți și de ce se cuvine să îi pomenim în rugăciunile noastre. Totodată cei prezenți au vizionat o serie de filme menite să reflecte activitatea social-filantropică a bisericii, în contextul proximității de anul 2024 an omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți.
 
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a subliniat în repetate rânduri importanța unității dintre Liturghie și filantropie ce aduce vindecarea trupească și sufletească: „Prezența iubitoare a lui Hristos, prin Sfântul Duh, în creștinii care se împărtășesc euha­ristic cu El, face legătura între Filantropia divină a Sfintei Treimi și fi­lantropia eclesială sau socială a creștinilor”

You may also like...