Parohia Buda-Blăgești a găzduit întrunirea Cercului Pastoral Nr. 11 al Protoieriei Bacău

Joi, 28 martie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfântul Dumitru” din Buda, comuna Blăgești, a avut loc întrunirea Cercului Pastoral nr. 11 al Protoieriei Bacău. Alături de preoții parohiilor din împrejurimi s-a aflat și părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche.

Ziua a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, în cadrul căruia s-au rostit rugăciuni speciale de binecuvântare pentru credincioșii aflați în suferințe, spre tămăduirea lor sufletească și trupească. Mai apoi, dat fiind că anul 2024 a fost declarat de către Patriarhia Română ca fiind „Anul omagial al pastorației și îngrijirii persoanelor bolnave și Anul Comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori”, Protoieria Bacău a stabilit ca în cadrul fiecărei întâlniri a cercurilor pastorale să fie dezbătută o temă, sub forma unei cateheze, care să facă referire la aceasta.

Astfel, pentru această zi a fost rânduit părintele Andrei Teslariu, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Țârdeni care a susținut cateheza cu tema „Sfântul Efrem – Tămăduitor și grabnic ajutător”. Din expunerea părintelui Andrei, credincioșii prezenți au putut afla despre viața Sfântului, minunile și modul deosebit prin care Sfântul Efrem ajută și mângâie pe cei aflați în neputințe, plecând acasă cu îndemnul de a se apropia de sfânt prin rugăciune și fapte bune. 

La final, părintele protoiereu a apreciat prezentarea catehezei, precum și activitatea misionar-pastorală a părintelui Vasile Lica, gazda întrunirii și a transmis întregii comunități din satul Buda binecuvântarea ierarhului și purtarea neîncetată în rugăciunile Înaltpreasfinției Sale. 

You may also like...