Ziua Eroilor sărbătorită în Parohia Buda din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfântul Dumitru” din Buda în ziua Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos a fost sărbătorită „Ziua Eroilor”.

Aceasta a însemnat un prilej ca tânăra generație, reprezentată prin copiii satului, să aducă un omagiu de recunoștință eroilor acestui neam prin poeziile si cântecele patriotice specifice, dovedind că patriotismul nu a murit, ci este purtat cu drag in inimile lor.

Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare națională prin Decretul – lege nr. 1693 din 4 mai 1920 și este celebrată în fiecare an de Ziua Înălțării Domnului. În anul 1919, în semn de recunoștință față de militarii care au murit pe câmpul de luptă în timpul Primului Război Mondial, s-a semnat Tratatul de la Versaille, prin care țările beligerante și-au asumat întreținerea mormintelor ostașilor care au fost îngropați pe teritoriile acestora.

Ziua Eroilor sărbătorită în aceeași zi cu Înălțarea Domnului a fost hotărâtă și de Sfântul Sinod în 1920, consfințită mai apoi prin două hotărâri sinodale în anii 1999 și 2001 drept sărbătoare națională bisericească.

You may also like...