Proiectul Național Catehetic a debutat în Parohia „Buna Vestire” din Municipiul Bacău

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, în ziua de 14.02.2022, în Parohia „Buna Vestire” din Bacău au debutat activitățile legate de tema prilejuită de „Anul omagial al importanței rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul omagial al sfinților isihaști – Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț” din cadrul Proiectului Național Catehetic „Rugăciunea in viata mea”, proiect derulat în colaborare cu Școala gimnaziala „Constantin Platon”.

Preoții Iulian Mușat și Avram Ionuț, împreună cu d-na dir. adjunct a Scolii Gimnaziale „Constantin Platon”, Neculce Manuela, s-au întalnit cu elevii clasei a VI a B, la Cabinetul de a Religie Ortodoxă, pentru a împărtăși idei despre ce înseamnă „Rugăciunea ca temei și putere pentru viata creștină.” Copiii fiind foarte receptivi s-au bucurat și au fost informați despre faptul că următoarea întâlnire se va desfășura în biserica parohială „Buna Vestire”.

Concursul Național Catehetic Rugăciunea în viaţa mea este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 10.408/2021), de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 mai 2022. Acesta are rolul de a apropia credincioșii, în special tinerii, de Dumnezeu și Biserica Sa prin activități specifice vârstei fiecăruia. Pentru o derulare cât mai eficace a activităților, fiecare preot a întocmit un calendar al acțiunilor planificate în așa fel încât fiecare săptămâna a perioadei de implementare să vină în sprijinul credincioșilor cu activități duhovnicești și social-educaționale.

You may also like...