Parohia Buna Vestire: „Crucea – simbol al jertfei și al biruinței”

Miercuri, 7 aprilie 2021, în parohia Buna Vestire din Bacău, la invitația părintelui paroh Nicolae Iulian Mușat, sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, mai mulți slujitori ai altarelor ortodoxe din urbea Bacăului s-au adunat în rugăciune pentru săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. Preoții împreună cu credincioșii prezenți au înălțat rugăciuni pentru toți cei aflați în boli și suferințe.

Către sfârșitul serii, părintele Nicolae Iulian Mușat a susținut cateheza cu tema „Crucea-simbol al jertfei și al biruinței. Tema catehezei a fost foarte bine receptată și asimilată de către cei 10 preoti prezenți și de către credincioși. Din cateheza părintelui, auditoriul a înțeles că biruința este un rezultat al jertfei neobosite, iar aceste două caracteristici creștinești au ca și corespondent direct Sfânta Cruce deoarece crucea este cea prin care Hristos s-a jertfit pentru ca mai apoi să fie biruitor asupra morții. Asemenea și noi, că purtători de chip dumnezeiesc, trebuie să ne interiorizăm crucea, ca mai apoi să putem spune că ne-am jertfit prin ea, biruind moartea patimilor.

În încheierea activității duhovnicești, părintele protoiereu a adresat binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, atât pentru preoții prezenți cât și pentru credincioși.

Pr. Ionuț Avram

You may also like...