Cercul Pastoral Nr. 9 al Protoieriei Bacău s-a întrunit la Parohia Cârligi

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi 11 aprilie 2024 cu ocazia cinstirii în Biserica Ortodoxă Română a Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, la Parohia Cârligi în Biserica ocrotită de către Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, a avut loc întâlnirea Cercului Pastoral nr. 9 al Protoieriei Bacău

La invitația părintelui paroh Ion Munteanu, gazda acestui eveniment, credincioșii din satul Cârligi au umplut biserica parohială încă de dimineață. Prin urmare în contextul „Anului omagial  al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și a „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți” a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de obște.

Întâlnirea a fost completată de Cateheza intitulată „Ajutorul  concret al lui Dumnezeu pentru bolnavi, dobândit prin mijlocirile și rugăciunile semenilor” susținută de părintele Gheorghe-Adrian Merlușcă, preot paroh la Parohia Galbeni comuna Filipești. Tratarea catehezei a ajutat pe credincioși să capete mai multă încredere în rugăciunile săvârșite „unii pentru alții” în situațiile grele ale vieții, dar și în ajutorul spiritual al Sfinților care au primit de la Dumnezeu harul pentru tămăduirea și mângâierea celor suferinzi.

Credincioșii au înțeles că omul bolnav este purtător al chipului lui Dumnezeu, este fratele nostru care are nevoie de compasiune și ajutor și că iubirea de Dumnezeu și de semenii noștri este punctul maxim al creșterii spirituale, astfel creștinul devine icoana lui Dumnezeu în virtutea iubirii semenilor în mod necondiționat.

Susținerea catehezei cu tematica anului omagial după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, în cadrul întrunirii cercului pastoral a fost valorificată maximal, pentru faptul că enoriașii, venind la biserică pentru participarea la această slujbă s-au bucurat și de harul sfințitor al Tainei Sfântului Maslu, și și-au împrospătat învățăturile despre harul tămăduirii mijlocit prin rugăciunile Bisericii și ale Sfinților.

Pr. Ovidiu Rotaru

You may also like...