Copiii Parohiei Crihan au primit daruri de sărbătoarea Sfântului Nicolae
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopului Romanului și Bacăului, sâmbătă, 04 decembrie 2021, în parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, sat Crihan, comuna Măgura s-a derulat în cadrul programului „Micul creștin” o nouă ediție, sub tematica „Vin colindătorii, deschideți cerul” la care au luat parte peste 90 de copii, în partea de dimineață a zilei, începând cu orele 09:30, continuând apoi spre orele 15:00, unde s-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului, urmată de o frumoasă interpretare de colinde a soborului preotilor slujitori.
Așadar, ziua dedicată acestui program, a debutat cu primirea a peste 15 elevi ai Școlii „Alexandru I. Cuza”, Bacău sub directa coordonare a domnului profesor Viorel Irașcu, voluntari și dornici a fi îngerașii Moșului Nicolae , care au dorit să aducă bucurie în sufletele copilașilor, atât din parohia Crihan, cât și celor din parohia învecinată, Sohodol, oferindu-le fiecăruia dintre cei adunați la biserica parohială din Crihan daruri. Acestea au conținut caciulițe, mănuși, fulare, șosete, dulciuri și rechizite, în număr de aproximativ 100 de pachete.
Activitatea inițiată de preotul paroh Marius Alin Nicoară, în strânsă colaborare cu domnul profesor Viorel Irașcu, inima acestui proiect, la care s-a alăturat și prărintele Vasile Lucaci, s-a dorit a fi pusă sub etica și conduita creștină, aceea că dăruind, vei primi, astfel ca, solidaritatea și dăruirea elevilor voluntari, sa devină exemplu de urmat pentru copiii prezenți. În acest sens, copiii adunați în biserica parohială au primit oaspeții voluntari cu un recital de colinde, în semn de prețuire și recunoștință, îndrumați de d-na învățătoare Brândușa Popescu, voluntar în cadrul programului parohial Micul creștin, al parohiei Crihan.
În continuarea activității dedicate celor mai mici, în dupa-amiaza zilei, s-a rânduit a se săvârși Taina Sfântului Maslu, într-un sobor de preoți, după care, într-o succintă, dar densă cateheză, ce avut ca temă Primești când dăruiesti, s-a evidențiat înaintea credincioșilor importanța solidarității și întrajutorării, ca virtuți creștine, cât și unitatea în înfăptuirea acestora.
Această activitate s-a încheiat cu momente specifice petrecerii Postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, prin care părinții slujitori au susținut o suită de frumoase colinde înaintea credincioșilor prezenți.