Parohia Crihan a început derularea Proiectului Național Catehetic 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 06.02.2022 în Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din sat Crihan, comuna Măgura s-a derulat prima activitate catehetică din cadrul Proiectului Național Catehetic „Rugăciunea în viata mea”.

Participanții au fost în număr de 20 de copii, alături de d-na învățătoare Brândușa Popescu, voluntar în cadrul programului „Micul creștin” din parohia Crihan. Părintele paroh, Nicoara Varnacia Marius Alin a susținut în cadrul proiectului o cateheza pe tema „Rugăciunea în viata mea”, punând în discuție elementele esențiale ale rugăciunii, având ca reper Rugăciunea „Tatăl nostru”.

Astfel că s-a început prin rostirea rugăciunii amintite, apoi recitarea unei povestioare despre rugăciune, adresata copiilor, de către d-na învățătoare, după care părintele a evidențiat ce reprezintă rugăciunea, ca o forma de dialog cu Dumnezeu, precum și momentul și conjunctura potrivită pentru săvârșirea acesteia. De asemenea, au fost aduse în discuție modele de mari sfinți rugători, a căror succintă caracterizare a sensibilizat și emoționat copiii prezenți, ce s-au arătat dornici de a participa și la alte activități catehetice pe tema rugăciunii.

Aceștia au înțeles ca rugăciunea ii apropie mai mult de Dumnezeu și reușesc sa-L cunoască îndeaproape, implinindu-le cele folositoare. În ideea de a le mulțumi ca au răspuns afirmativ la invitația părintelui de a lua parte la activitatea catehetică, cei mici au primit cărticele de rugăciuni pentru copii și dulciuri.

You may also like...