Flori din inimă de copil, dăruite mamelor în Parohia Dumbrava din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Dumbrava, din Protopopiatul Bacău, se desfășoară pe tot parcursul lunii martie, Campania online „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!”, în cadrul Programului Național al Patriarhiei Ortodoxe Române, Martie – Luna pentru viață 2023, „Viitorul este pro-viață”.

Părintele paroh Daniel Bumbea a cooptat copiii și tinerii membri ai Centrului de tineret “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Dumbrava și s-a realizat un clip video Pro-vita, cu mesajele personale adresate mamelor, recunoștință celor ce le-au dat viață. Toți participanții au fost îndrumați de glasul blând al Maicii Domnului, pe drumul sfânt al ocrotirii vieții, al vieții din pântecele mamei. Luna martie devine astfel, în fiecare an, luna vieții, chemarea “PRO VITA” a Sfintei Fecioare Maria!

Filmul testimonial realizat de părintele Daniel împreună cu tinerele vlăstare de la Dumbrava este omagiu adus dragostei necondiționate și jerfelnice a mamelor de pretutindeni. Mesajul fiecărui copil este original, reprezentând sentimentele atât cât s-au putut exterioriza.
Mesajele copiilor și tinerilor participanți la proiect sunt flori culese din poieni de suflet din Dumbrava, așezate ca-ntr-un buchet în acest clip.
Darul copiilor a fost oferit mamelor în ziua de 8 Martie, pe grupul de Facebook al parohiei și a fost proiectat duminică, 12 martie, în biserica parohială, în cadrul programului “La mulți ani, mama!”.

În cadrul Sfintei Liturghii de duminică, s-au rostit rugăciuni pentru binecuvântarea mamelor și a femeilor cu inimă de MAMĂ, de pretutindeni, iar copiii și tinerii din corul “Dumbrava minunată” au cântat pricesne și un set de cântece recunoștință mamei.
Copiii participanți au împărțit mamelor, bunicelor și tuturor celor prezenți sfinte cruciulițe, în loc de mărțișor Semnul lui Dumnezeu pentru toată viața. Cu toții s-au bucurat, apoi, de un desert de post.

Preot Daniel Dumitru Bumbea

You may also like...