Atelier de pictură icoane pe sticlă derulat în Parohia Dumbrava din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în Parohia Dumbrava, din Protopopiatul Bacău, după mulți ani de frumoasă activitate, s-a desfășurat și anul acesta, în lunile august și septembrie, Atelierul „Noi pictăm Icoane pe sticlă!”.

În fiecare zi de joi, paisprezece copii și tineri, sub îndrumarea părintelui paroh Daniel Bumbea, s-au adunat pentru a cerceta tainele realizării sfintelor icoane pe sticlă. Cursurile de pictură au început de fiecare dată în biserică, cu rugăciune și cateheză, desfășurându-se apoi în Casa de prăznuire.

Copiii participanți, cu vârste variate de la 5 la 18 ani, au parcurs cu gingășie și dragoste etapele realizării sfintelor icoane pe sticlă. Scopul acestei activități a fost împărtășirea din harul rugăciunii, pogorând de Sus, prin sfintele icoane.

Duminică 10 septembrie, copiii și tinerii parohiei, pregătiți prin Taina Sfintei Spovedanii, au participat la Sfânta Liturghie, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului Hristos, și s-au rugat împreună cu comunitatea pentru binecuvântarea noului an școlar și a celui universitar. Duminică 24 septembrie, membrii Atelierului de pictură s-au spovedit și, participând la Sfânta Liturghie, au primit Sfânta Împărtășanie.

După sfânta slujbă, s-au rugat împreună cu părintele Daniel Bumbea, alături de părinți și bunici, ca bunul Dumnezeu să pogoare har spre sfințirea sfintelor icoana realizate prin mânuțele lor.

Slavă lui Dumnezeu, pentru toate!

You may also like...