Corul „Dumbrava minunată” al Parohiei Dumbrava a mers pe urmele Sfântului Ștefan cel Mare, la Suceava 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 17 august, copii din Parohia Dumbrava, membrii corului parohial au beneficiat de o excursie cadou ca răsplată a muncii și implicării lor în activitățile Bisericii.

Împlinindu-se 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de pretutindeni și de la primul Congres al Studenților Români de pretutindeni și având în vedere evenimente desfășurate în zilele de 15 și 16 august 1871, la Mănăstirea Putna, cu implicarea multor tineri români geniali, între care Mihai Eminescu, Ciprian Porumbescu, A. D. Xenopol, și părintele Dan Dumitru Bumbea, paroh al Parohiei Dumbrava alături de cei mici au călătorit la Suceava, pe urmele Sfântului Ștefan cel Mare, cel mai important domnitor al Țării Moldovei.
 
Prima oprire a fost pentru micul dejun, lângă Târgu Neamț la Ferma de struți, copiii bucurându-se de aceste minunate făpturi ale lui Dumnezeu. Mai apoi,  în orașul Suceava tinerii au vizitat pe cel mai mare Om al Cetății, pe Sfântul Ioan cel Nou, s-au închinat sfintelor sale moaște, au admirat ctitoriile mușatine și și-au potolit setea cu apă din izvorul Sfântului Ioan, ce curge în pădurea situată mai jos de mănăstire.
 

Apoi, pelerinii au mers la Cetatea de scaun a Sucevei, pe care au găsit-o la fel de Impresionantă, distinsă, protectoare și înzestrată de bunul Dumnezeu să apere capitala Moldovei. 

       

          Slavă bunului Dumnezeu pentru toate! 

You may also like...