„Cine citește, acela călătorește“ – Excursia tinerilor iubitori de Sfânta Carte din Parohia Dumbrava, Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Dumbrava din Protoieria Bacău s-a desfășurat concursul de lectură „Cine citește, acela călătorește!”. În perioada 3 iulie – 21 august, copii și tineri din satul Dumbrava și din municipiul Bacău au acceptat provocarea lansată de către părintele paroh Daniel Bumbea, „nicio zi fără lectură” și au împrumutat cărți despre Dumnezeu, din Biblioteca parohială. 
 
 
Cărțile au fost ridicate pe criterii de vârstă, de la biserică, la finalul Sfintei Liturghii, în fiecare duminică și sărbătoare. Fiecare participant a avut de citit 2, 3 sau 4 cărți, în funcție de vârstă, pentru a se califica pentru marele premiu, o excursie în ținutul binecuvântat al Neamțului. Copiii au pășit pe drumul Cărții, în viața Sfinților, le-au ascultat povețele, s-au minunat de viața lor curată și bună și au găsit frumoase modele de viață creștină. 
   
Câștigătorii au fost 18 copii care, în data de 23 august, s-au împărtășit cu Harul lui Dumnezeu, închinându-se la Mănăstirea Neamț, icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, apoi sfintelor moaște ale Sfântului Cuvios Paisie și ale Sfântului necunoscut. Totodată s-au bucurat de întâlnirea cu natura, vizitând Ferma cu struți de lângă Târgu Neamț și Rezervația de zimbri din apropierea Mănăstirii Neamț.
     
După ce s-a luat prânzul în frumoasa pensiune Eden, la margine de Humulești, grupul cel vesel a urcat, prin aer tare de pădure, la Mănăstirea Sihla. Cu rugăciunea-n inimă și gând, pe cărări bătute cu lespezi de piatră, pelerinii mezini au luat în piept Munții Sihlei până la Peștera și Fântânița Sfintei Cuvioase Teodora. Părintele a mulțumit bunului Dumnezeu și tuturor celor implicați pentru această experiență minunată cu copii extraordinari, locuri binecuvântate, peisaje uimitoare și vreme excepțională.

You may also like...