Cercul Pastoral Nr. 6 s-a întrunit în slujire la Parohia Farcașa din Protoieria Bacău

Marți, 5 aprilie 2022, Biserica „Sfinții Arhangheli” din Barcana, Parohia Farcașa, Răchitoasa a găzduit întrunirea Cercului Pastoral Nr. 6 din Protoieria Bacău. La acest eveniment duhovnicesc, alături de cei 11 preoți a fost prezent și părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche sub protia căruia s-a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite. 

Comunitatea parohială a apreciat un astfel de moment duhovnicesc, arătând aceasta prin faptul că au participat în număr mare la Liturghie, iar mai apoi la expunerea părintelui Barna cu privire la Liturghia Darurilor. După practicarea acești slujbe, părintele a venit cu anumite lămuriri de ordin istoric și practic cu privire la Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul, prilej cu care credincioșii și-au putut fixa anumite cunoștințe despre specificul acestei slujbe. 

La finalul cuvântului, părintele protoiereu a mulțumit pentru primirea în sânul comunității, a transmis binecuvântarea și aprecierea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, care este mereu implicat în viața social-misionară a fiilor săi duhovnicești și a apreciat activitatea părintelui Gheorghe Hazu, recent instalat în parohie, dar care a reușit să dinamizeze viața spirituală a comunității.

În semn de apreciere pentru activitatea depusă în ogorul lui Hristos, părintele protoiereu a oferit parohului o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, asemenea celei care se află în Catedrala Arhiepiscopală de la Roman.

You may also like...