Vecernia hramului la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva – Filipești” din Protoieria Bacău

Joi, 13 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, comunitatea credincioșilor din Filipești a îmbrăcat haină de sărbătoare cu prilejul sărbătoririi hramului de Sfânta Cuvioasă Parascheva. În mijlocul credincioșilor, alături de părintele Băisan Ioan, parohul bisericii, s-a aflat părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche. 

Odată cu venirea serii, soborul de preoți, sub protia părintelui protopop, au oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, aducând prin aceasta jertfă de mulțumire și laudă lui Dumnezeu, care prin ocrotitoarea lăcașului de cult a revărsat în toți anii prinos de belșug și binecuvântare peste întreaga comunitate. Alături de părintele Ioan au fost preoți ai parohiilor învecinate, mulțime de popor din comunitate, precum și credincioși veniți din Hârlău, alături de preotul lor. 

În cuvântul său, părintele protopop a apreciat atât slujirea cu timp și fără timp a părintelui paroh, care de curând a derulat ample lucrări de reparații și restaurare a lăcașului de cult, precum și râvna credincioșilor care împodobesc cu orice ocazie prin prezența lor, biserica lui Hristos. 

Sărbătoarea a continuat în sânul credincioșilor din Filipești cu săvârșirea Sfintei Liturghii în ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva la care au participat un sobor de preoți. La final, părintele s-a îngrijit ca fiecare credincios să primească hrana cea duhovnicească, rugăciunea, dar și hrana cea trupească, împărțind fiecăruia un pachet cu mâncare. 

You may also like...