„Zilele Milostivirii“ în Parohia Fundeni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în zilele de 9 și 10 Aprilie, în Parohia Fundeni s-a desfășurat activitatea social filantropică intitulată „Zilele Milostivirii” în contextul economic și financiar atât de dificil, pentru ajutorarea celor în nevoie. Astfel, au fost interprinse acțiuni filantropice – împărțirea a 30 de pachete cu alimente și bunuri de consum – acțiuni sociale și liturgice.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a Duminicii a 5-a a Postului Paștelui, părintele Alexandru Croitoru, parohul bisericii din Fundeni a susținut o cateheză despre Rugăciune în general și despre rugăciunea inimii în special. A îndemnat la iertare și milostenie: „Cum este necesară hrana pentru trup, așa este rugăciunea necesară sufletului. Rugăciunea are două aripi: iertarea și milostenie. Să ierți celui ce ți-a greșit și să dai celui ce îți cere. Ea presupune nerăutate, pocăință adevărată și ținerea poruncilor” (Pr. Dumitru Zamisnicu). La sfârșit, a încheiat cu un citat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române: „Mântuitorul vine tainic spre noi, prin cei săraci și singuri, prin cei bolnavi și necăjiți, prin orfani și văduve. Să ieșim în întâmpinarea Lui prin milostenie, prin ajutorare frățească și prin facere de bine.”

De asemenea  în cadrul Concursului Național Catehetic 2022, cu ocazia „Zilelor Milostivirii” copii cu vârste între 14 și 18 ani au fost îndrumați să ajute după puterile lor pe cei neputincioși, defavorizați, vârstnici (să ducă o găleată de apă, să facă cumpărături etc.).

Părintele Alexandru a mulțumit tuturor celor prezenți și în special binecredincioșilor creștini ce au donat pachetele ce au fost împărțite, salutând decizia lor de a rămâne anonimi urmând îndemnului Mântuitorului: „Tu însă, când dai milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta, ca milostenia ta să fie în ascuns și Tatăl tău, care vede în ascuns îți va răsplăti ție” Matei 6.3-4.

You may also like...