Zile dedicate tinerilor elevi ai Parohiei Fundeni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în zilele de 12 și 21 august la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Fundeni s-au desfășurat două activități cu 23 de tinerii elevi cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani alături de care au fost și 3 voluntari ai parohiei.

În ziua de 12 august, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, copiii au fost prezenți la Sfânta Biserică din Fundeni începând cu ora 08:30, unde au citit Acatistul Adormirii Maicii Domnului, apoi au recitat câteva citate și poezii referitoare la evenimentul dedicat lor. Toți cei prezenți au fost spovediți și apoi împărtășiți, cei mici au primit în dar dulciuri și iconițe, iar cei mari (11) au primit cadou din partea preotului Alexandru, parohul bisericii, bilete la Cinema City Bacău.

În data de 21 august, cu prilejul începutului de nou an școlar și în contextul Anului Omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, copiii din satul Fundeni au fost chemați la Sfânta Biserică. Acolo au participat activ la Sfânta Liturghie – au cântat Antifonul I și II, au rostit Crezul și Tatăl Nostru. La încheierea programului liturgic și după predica preotului paroh li s-au citit rugăciunile de început de an școlar și au primit in dar rechizite școlare primite de către parohie prin mijlocirea Protoieriei Bacău.

            ,,În contextul deprecierii vieții cotidiene și a scăderii drastice a puterii de cumpărare, anul acesta părintele și membrii Consiliului Parohial își făceau griji pentru lipsa posibilității de a ajuta tinerii elevi ai parohiei noastre. Conform tradiției, în ultimii 7-8 ani se adunau fonduri pentru ghiozdane și rechizite școlare pentru copiii din familiile defavorizate, împărțindu-se, în medie, 10-12 pachete. Mulțumim din suflet Protopopiatului Bacău pentru ajutorul nesperat ce ni l-au dat.” (Bălăiță Cătălin, epitrop)

You may also like...