Programul „Hristos – lauda bătrâneților mele” derulat în Parohia Fundeni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, proiectul Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele” continuă în Parohia Fundeni. Astfel, în luna noiembrie 2022, părintele paroh Alexandru Croitoru a organizat două întâlniri împreună cu cei implicați în acest proiect.

Prima întâlnire a avut loc pe 12 noiembrie 2022, la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Bacău, unde împreună cu un grup de 15 credincioși s-au închinat la moaștele Sf. Cuv. Iosif de la Văratec. Credincioșii au aprins lumânări, au dat acatiste și au ascultat cu atenție prelegerea despre viața și nevoințile Cuviosului. La final, s-a citit rugăciunea către Sfânt și toți au fost miruiți.

A doua întâlnire a avut loc a doua zi 13 noiembrie în Centrul de Socializare Vârstnici “Sf. Gheorghe Pelerinul” din Fundeni. Cei prezenți au ascultat prelegerea Sf. Ioan Gură de Aur, viața și opera și Sf. Cuv. Iosif de la Văratec.
Invitat special la această întâlnire a fost d-na Dr. Codrina N. Medic primar specialist stomatologie ce le-a vorbit celor prezenți despre importanța igienei dentare, profilaxie, excesul de medicamente (în special antibiotice) și înlocuirea lor cu produse naturiste.

Încă de la implementare, acest program are un real succes și o importanță deosebită pentru membrii comunității parohiei Fundeni, pentru toți fiind un prilej de socializare, de a împărți cu aproapele atât suferințele, cât și bucuriile.

You may also like...