,,Zilele milei creştine” în parohia Fundeni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în parohia Fundeni s-a desfăşurat acţiunea socială, misionară şi filantropică intitulată ,,Zilele milei creştine” în perioada 6-18 decembrie. Titlul acţiunii a fost inspirat de cuvintele Mântuitorului: ,,Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc, însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau, gol am fost şi M-aţi îmbrăcat, străin am fost şi M-aţi primit.” (Matei 25;35)

În data de 6 decembrie a.c. cu ajutorul dl Olaru Nicolae s-au împărțit pentru copiii din Chiticeni 20 de pachete cu mâncare și dulciuri.

La sfârșitul Sfintei Liturghii din ziua serbării Sfântului Nicolae, preotul Alexandru Croitoru a vorbit despre importanța milosteniei, mai ales în zilele binecuvântate ale Postului Crăciunului, citând din Sfânta Scriptură:

Toată ziua dreptul miluiește și împrumută și seminția lui binecuvântată va fi (Psalmul 36, 26).

  • Fericit cel ce caută la sărac și la sărman; în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul (Psalmul 40, 1).
  • Bun este bărbatul care se îndură și împrumută; își rânduiește vorbele sale cu judecată, căîn veac nu se va clinti (Psalmul 111, 5).
  • Risipit-a, dat-a săracilor; dreptatea lui rămâne în veacul veacului(Psalmul 111, 8).
  • Așa grăiește Domnul Savaot: Faceți dreptate adevărată și purtați-vă fiecare cu bunătate și îndurare față de fratele său (Zaharia 7, 9).
  • Răscumpără păcatele tale prin fapte de dreptate și nedreptățile tale prin milă către cei săraci, dacă vrei ca bunăstarea în care te afli să dăinuiască (Daniel 4, 24).
  • Focul arzător îl va stinge apa, și milostenia va curăți păcatele (Sirah 3, 29).
  • Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui (Matei 5, 7)

Cu ajutorul unor drept credinciosi din Bacău, ce-au dorit a rămâne anonimi, pe 9 decembrie s-au împărțit haine și alimente pentru o familie nevoiașă cu mulți copii. În data de 17 – 18 decembrie aceeași au adus și împărțit 10 pachete în satul Fundeni și 10 pachete în satul Chiticeni.

După cuvântul Mântuitorului „Tu însă, când dai de pomană, să nu știe stânga ce face dreapta, pentru ca pomana ta să fie în ascuns și Tatăl tău, care vede în ascuns, te va răsplăti.” Preotul paroh a mulțumit duminică, 18 decembrie, tuturor celor implicați subliniind credința și dragostea pentru aproapele, cât și disponibilitatea lor.

You may also like...