Activități catehetice, misionare și social-filantropice în Parohia Fundeni din Protoieria Bacău
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în parohia Fundeni s-au desfășurat în ziua de 22 martie a.c. mai multe activități social-filantropice.
Cu prilejul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice în satele Fundeni și Chiticeni, pr. Alexandru Croitoru ajutat de către epitrop, Bălăiță Cătălin și de cântărețul bisericesc Munteanu Adrian, a împărțit 23 de pachete cu produse de bază (ulei, orez, făină, zahăr, conserve) persoanelor vârstnice, văduvelor și celor provenind din medii defavorizate.
În după-amiaza aceleași zile, la Biserica “Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Fundeni s-a oficiat slujba Sf. Maslu, fiind prezenți pr. Vlad Dăscălașu, pr. Constantin Pașcu, de la Parohia Negri și pr. Filip Cătălin, Parohia Tisa Silvestri.
Fondurile ce se vor strânge vor fi folosite pentru acțiunea pro-vita “Plantează un copac” – în memoria celor care nu au avut șansa să se nască. Copiii, tinerii și adulți de toate vârstele pot planta câte un copac în memoria victimelor avortului.
Pr. Constantin a susținut o scurtă cateheză despre simbolistica Sfintei Cruci.
Pr. Vlad Dăscălașu a susținut o expunere despre Apă și importanța ei, cu prilejul 22 martie – Ziua Mondială a Apei: “Apă, tu ești nu numai necesară vieții, ci ești însăși viața; ești bogăția fără seamăn pe Pământ, tu ești cea mai delicată, cea mai pură, tu ești sufletul Pământului.” Antoine de Saint-Exupery
„Apa este elemental constitutive a vieții. Astfel, an de an, pe 22 martie celebrăm Ziua Mondială a Apei. Se estimează că 780 de milioane de oameni trăiesc fără apă potabilă accesibilă și curată. Consumul de apă contaminată poate duce la o serie de boli care pun viața în pericol. Poluarea apei afectează viața sălbatică: nu numai oamenii necesită acces la apă curată. În fiecare an, nenumărate animale mor ca urmare a poluării apei. Poluarea poate apărea în mai multe moduri, de la gunoi fizic la scurgeri de substanțe chimice, ceea ce face ca apa să devină toxică pentru animalele care depind de ea fie pentru băut, fie ca habitat.”
În încheiere, pr. Alexandru a mulțumit tuturor celor prezenți și a ținut un scurt cuvânt despre importanța cântăreților bisericești. A mulțumit d-lui Munteanu Adrian, cântărețul parohiei pentru activitatea sa și i-a dăruit o icoană ca semn de prețuire.