1 Iunie ziua Mondială a copilului sărbătorită în Parohia Fundeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, părintele paroh Alexandru Croitoru a organizat in dupa amiaza zilei de 31 Mai a.c. „Ziua Copilului”. Activitățile liturgice, cultural artistice și jocurile educative interactive au fost organizate în intervalul 17:00-19:30, datorită faptului că un număr de 4 copii plecau a doua zi în excursii cu școala.

În fiecare an, în prima zi de vară, pe 1  iunie  sărbătorim ziua care ne aminteste de una dintre cele mai frumoase perioade din viața unui om, copilăria. Este ziua în care revenim cu toţii la amintirile legate de inocenta copilăriei.  Este, de asemenea,  o zi în care încercăm încă o dată să conştientizăm că interesul pentru copii trebuie să fie  unul prioritar şi că, mesajul înțeleptului Solomon din cartea Pildelor 22, 6 este de un real folos și trebuie pus în practică cu mare seriozitate și responsabilitate. Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea.”

Activitatea a început în Biserică, prin rostirea rugăciunilor începătoare și divesre întrebări din partea copiilor.  Acestea au fost urmate de o prezentare amplă despre Sfânta Biserică. Li s-a explicat copiilor despre importanța Bisericii, cum este împărțită Biserica, cum se sfințește o Biserică și de către cine, pictura din locașul de cult, semnificația lumânărilor, semnificația Sfintei Mese, semnificația iconostasului și icoanele prezente acolo).

Copiii au recitat poezii de Otilia Cazimir, Elena Dragoș, Elena Farago, Grigore Vieru despre frumusețea și inocența copilăriei.

Scopul activității organizate a fost impli­carea copiilor în viața Bisericii, dobândirea de cunoștințe re­ligioase și practice dar și dezvoltarea comunității parohiale în spiritul acestor valori, prin responsabilizarea socială față de semeni. După activitatea din Biserică, toții copiii au participat la o serie de jocuri educative și interactive în curte. La final, cei mici au primit o gustare oferită de către parohia noastră.

You may also like...