Parohia Fundeni: „Tradiție și spiritualitate în satul meu”

În data de 24 iunie 2021 în Parohia Fundeni s-a desfășurat activitatea intitulată „Tradiție și spiritualitate în satul meu”.

În ziua de prăznuire a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și a sărbătoririi ,,Zilei Internaționale a iei românești” Parohia Fundeni în parteneriat cu Școala Gimnazială Traian, Structura Școala Primară Zăpodia, a desfășurat o activitate social-culturală. Părintele paroh Alexandru Croitoru, alături de doamna Silvia Dascăl, profesor de învățământ primar și doamna educator Violeta Ciobanu le-au vorbit elevilor despre însemnătatea tradițiilor strămoșești în cultura și religiozitatea conștiinței românilor.

Ca semn de mulțumire și dragoste reciprocă, cei mici au oferit un mic recital de poezie și cântec pentru cei prezenți fiind recitate poeziile ,,Sânziene-n mândre ii” de Angelina Nădejde, ,,Ia strămoșească” de Cornelia Cristea, ,,Doar ia românească” de Felicia Feldiorean și cântecele ,,În ie și-n opincuță” și ,,Mi-am cusut ie cu flori”.

După finalizarea momentului artistic pregătit de către copii, părintele Alexandru le-a mulțumit cadrelor didactice pentru implicare și amabilitate. De asemenea, în semn de recunoștință, părintele a dăruit fiecărui elev dulciuri și câte o iconiță.

You may also like...