Săptămâna Milostivirii în Parohia Fundeni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în săptămâna întâi din Postul Nașterii Domnului, în Parohia Fundeni s-au desfășurat mai multe acțiuni filantropice, sociale și catehetice sub denumirea „Săptămâna Milostivirii”.

În ziua de 14 noiembrie 2021, după participarea la Sfânta Liturghie, enoriașii prezenți la Biserica „Sfântul Dimitrie” – Chiticeni au asistat la cateheza denumită „Mila creștină” – susținută de preotul paroh Alexandru Croitoru. Mila Creștină este pornită spontan și firesc din dumnezeiasca poruncă a iubirii de aproapele „Să vă iubiți unul pe altul, tot atât de mult cât v-am iubit și Eu (Ioan 15.12)”. Ea este îndemnul dintotdeauna al Bisericii, virtute de temelie a vieții creștinești, o dimensiune a vieții sociale. Cuvintele „Milă voiesc, iar cu jertfă” (Matei 9.13) strălucesc în inimile noastre amintind că această valoare universală, acest concept de iubire și milă, s-a răspândit odată cu mesajul Evangheliei.

În zilele de 18, 19 și 20 noiembrie s-au împărțit în satele Fundeni și Chiticeni, 15 pachete cu alimente de bază, pentru sprijinul și mângâierea familiilor defavorizate. În ziua de 20 noiembrie, în satul Chiticeni s-au împărțit jucării pentru 12 copii și toți cei prezenți au asistat la Cateheza „Sfinții Români – Sf. Paisie de la Neamț (15 noiembrie), Sf. Grigorie Decapolitul (20 noiembrie), Sf. Antonie de la Iezeru (23 noiembrie).”

În perioada 15-23 noiembrie, cântărețul parohiei a fost voluntar la Crucea Roșie Bacău. Astfel, domnul Adrian Munteanu, în baza protocolului de colaborare dintre Parohia Fundeni și Crucea Roșie a participat activ la împărțirea de pachete, întocmirea dosarelor persoanelor cu probleme de sănătate sau a dosarelor de evaluare.

You may also like...