Daruri pentru copiii Parohiei Fundeni în cadrul proiectului „Vrei să fii bun, de Crăciun?”

Cu binecuvântarea Înaltpeasfintitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul Proiectului Eparhial „Vrei să fii bun e Crăciun?” peste 35 de copii din Parohia Fundeni au primit daruri în ziua de Crăciun.

Scrisorile și desenele copiilor din satele Fundeni și Chiticeni nu au rămas fară răspuns, gândurile lor sincere, curate și pline de speranță, așternute pe hârtie au putut fi împlinite prin colaborarea Protoieriei Bacău cu Școlile Gimnaziale „Aleaxandru Ioan Cuza” , „Mihai Drăgan”, Colegiul National „George Apostu” și Colegiul National „Gheorghe Vrănceanu”. Astfel în ziua de Crăciun (sâmbăta 25 decembrie) au primit cadouri în Parohia Fundeni peste 15 copii, iar în a doua zi de Crăciun (duminica 26 decembrie) au primit cadouri la Chiticeni peste 20 de copii.

Bucuria și speranță împlinită a răzbătut cu putere din glasurile lor cristaline în colinde și poezii cu prilejul Nașterii Domnului. Cadourile au constat în haine, încălțări, jucării și dulciuri. În Ajunul de Crăciun un grup de binefăcători creștini ce au dorit a rămâne anonimi au împărțit împreună cu preotul paroh pachete cu alimente pentru cei nevoiasisi tot în junul Crăciunului dis-de-dimineața alti binefăcători au adus la biserica 35 de pachete cu dulciuri pentru copii.

Preotul Alexandru a mulțumit tuturor binefactorilor, donatorilor, copiilor pentru colinde și poezii și cadrelor didactice din programul eparhial și tuturor celor prezenți.

„Uauu! Exact ce mi-am dorit! Mami îl iubesc pe Mosu’!” Claudia 10 ani

„E ceva ciudat aici! E drept că i-am scris că vreau o geaca noua, groasa, să-mi tina ald și o căciuliță… dar spune-mi, Mosu’ are fabrica de haine pentru copii?” Lavinia 8 ani

„Mulțumesc mult, Mosule!” Sofia 5 ani

Cu adevăr grăia cândva Dostoievski – „ Sufletul se face în prezenta copiilor!”

You may also like...