Proiectul Național Catehetic a ajuns la a 3-a întâlnire în Parohia Fundeni din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 16 ianuarie a avut loc a 3-a întâlnire din cadrul proiectului Patriarhiei Române intitulat „Concursul Național Catehetic 2022 – Rugăciunea în viața mea” în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Fundeni.

Cu ocazia zilei de 15 ianuarie, ziua poetului național Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, membrii Cercului Catehetic au pregătit un scurt moment artistic constând în recitarea poeziilor: Ce te legeni codrule”, „Fiind băiet păduri cutreieream”.. „Rugăciuneși „Mai am un singur dor”. Dată fiind proclamarea anulului 2022 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și denumirea proiectului catehetic de anul acesta, tema Atelierului de creație a fost „Rugăciunea. Pictează cu alese cuvinte.”

Atelierul de creație a continuat prin explicații și îndrumări din partea părintelui Alexandru Croitoru despre cum se scrie un jurnal duhovnicesc și despre cum se scrie o poezie; felurite versuri, rime și despre poezia scurtă – haiku (17 silabe împărțite în 3 versuri 5-7-5) shinkwine sau poezia grafică. „Citiți multă poezie. Ascultați poezia. Folosiți dicționarul de rime. Pictați cu alese cuvinte. Inspirați-vă din experimentele trăite, de la cei din jurul vostru, de la apropiați.”  – a transmis părintele Alexandru tinerilor în timpul întâlnirii.

În partea a doua a acestei activități, copiii au lipit pe panouri improvizate diferite citate din Sfinții Părinți referitoare la rugăciune. La finalul activității, preotul paroh a mulțumit doamnei Rodica Bălăița pentru găzduire, colaboratorilor pentru efortul depus și copiilor pentru răbdarea, zelul și energia debordantă de care au dat dovadă.

You may also like...