Parohia Fundeni a desfășurat mai multe activități tematice în cadrul Proiectului Național Catehetic

Sâmbătă, 27 februarie în Biserica „Sfântul Dumitru – Chiticeni” părintele paroh Alexandru Croitoru împreună cu voluntarii și copiii participanți la proiectul catehetic al parohiei au discutat pe diferite teme ce fac trimitere la perioada în care ne aflăm respectiv tradițiile de primăvară. În cadrul acestora, cei prezenți au aflat despre semnificația mărțișorului, despre modalitățile în care poate fi confecționat un mărțișor, dar și despre legenda Babei Dochia ce avea 8 cojoace.

Activitatea a continuat sâmbătă, 6 martie, în Biserica filie „Sfântul Dumitru – Chiticeni”. Părintele Alexandru a oferit copiilor ce au fost implicați în proiect haine și jucării ce au fost donate cu generozitate de o familie de creștini din Bacău.

 Activitatea s-a finalizat duminică, 7 martie când au fost dezbătute aspecte privind importanța familiei și însemnătatea femeii crștine în societate, a fost prezentată cartea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim – „Prinos de recunoștință femeii creștine” s-au împărțit flori, mărtișoare, iconițe și volumul mai sus menționat tuturor credincioaselor prezente la slujbă. 

 

Pr. Alexandru Croitoru

You may also like...